ZorgveiligheidPUBLICATIES OVER VEILIGHEID IN DE ZORG

Over zorgveiligheid is inmiddels al veel geschreven en gepubliceerd. WA Security Services heeft voor u een aantal publicaties verzameld die het lezen meer dan waard zijn. De lijst is lang niet compleet; er wordt immers zoveel aan het world wide web toevertrouwd. Zodra wij echter een artikel, publicatie, rapport of onderzoek aantreffen dat wij graag met u willen delen, dan zullen wij deze plaatsen. Hou dus geregeld onze website in de gaten.

 

HIER WERK JE VEILIG OF JE WERKT HIER NIET

Waarom komen er de laatste jaren in de petrochemie zo weinig (ernstige) ongevallen voor en waarom in de zorgsector des te meer? Lees het antwoord van voormalig topman van de Shell, Rein Willems.

Hier werk je veilig of je werkt hier niet

HANDREIKING VEILIGHEIDSCULTUUR

Deze handreiking is bedoeld als praktisch hulpmiddel voor ggz-instellingen om de veiligheidscultuur te verbeteren. In deze handreiking staat beschreven waarom een veiligheidscultuur belangrijk is, wat de belangrijkste elementen van veiligheidscultuur zijn, hoe een ggz-instelling zicht krijgt op de veiligheidscultuur en welke interventies er mogelijk zijn om de veiligheidscultuur te beïnvloeden.

Handreiking veiligheidscultuur

BRAND GGZ INSTELLING RIVIERDUINEN, MAART 2011

Geen enkele (zorg) organisatie hoopt het ooit mee te maken: een brand met dodelijke afloop. Dat deze toch optreden, ondanks het voldoen aan alle wettelijke brandveiligheidseisen, bewijst de brand bij psychiatrische zorginstelling Rivierduinen. Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Wat ging er verkeerd? Wat ging er goed? Lees hier het eindrapport van de Onderzoekszaak voor Veiligheid en bekijk de videoanimatie.

  Videoanimatie brand Rivierduinen

  Eindrapport Onderzoeksraad voor VeiligheidOVERIGE PUBLICATIES

 

Handreiking integrale aanpak brandveiligheid


Handleiding brandveiligheidheid brancheorganisatie Actiz


Risicoprofielen patienten


Stuurwiel risicogestuurde brandveiligheid


Praktijkvoorbeeld brandveiligheid Meander MC


CAO Particuliere beveiliging 2013-2015

"Veiligheid is onze missie, zorg onze passie"