Marc Bos

Beveiliger WA Security Services

Marc Bos volgde de opleiding Beveiliger 2 en werkte enige tijd bij de politie Utrecht. Drie jaar geleden begon hij via het flexbureau bij Altrecht geestelijke gezondheidszorg. Dat beviel hem zo goed dat hij bleef. Nu werkt hij bij Altrecht via WA Security Services.

“Van 9 tot 5 kantoorpanden bewaken is niks voor mij. Ik heb in mijn werk afwisseling, uitdaging en contact met mensen nodig. Dat vind ik hier in de geestelijke gezondheidszorg volop. Het veelvuldige contact met mensen dwingt je tot nadenken. Het maakt je werk gevarieerd. Ieder mens is anders, dus je komt niet weg met een ‘standaardpraatje’ of standaard gedrag.

 

“Ieder mens reageert anders; dat maakt het werk boeiend.”

 

Ieder mens reageert ook anders. Daar moet je rekening mee houden en dat maakt het werk hier voor mij boeiend. Je ontmoet mensen die door hun ziekte waanideeën hebben. Door een psychose bijvoorbeeld staan zij tijdelijk niet in contact met de werkelijkheid. Soms moet je dan meegaan met de ideeën die mensen hebben om toch een band te creëren. Want dat maakt het contact een volgende keer alweer makkelijker. Maar het komt ook voor dat er niet met mensen te praten valt. Dan proberen we dat samen met de verpleging goed op te lossen. Meestal lukt dat prima, soms ook wat minder. In elk geval is het contact met de patiënt voor mij het belangrijkst en hem of haar van daaruit leren kennen om preventief te kunnen werken.

WA Security Services voelt als bedrijf voor mij erg familiair. Het contact met collega’s is goed en er wordt naar elkaar geluisterd.” 

"Veiligheid is onze missie, zorg onze passie"